Keresés ebben a blogban

2011. július 3., vasárnap

2011-07-03

Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek. (Máté 5:9)
         Ismerjük Jézus ezen szavait is: Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogy a világ adja. /János 14,27/
         Tehát a békességteremtés, a békésdi, isteni mű, kiengesztelődést jelent, aminek a forrása Isten. Pál, Krisztus váltságművéről ezért írja: …békességet szerzett a keresztfán kiontott vére által. /Kolossé 1,20/ Ez azt jelenti, hogy nem fegyver, nem papír, nem tárgyalás nyújt alapot a békességhez, hanem Krisztus keresztje. És itt is fájdalmas út vezetett a békességhez. De Jézus ezért jött! Ézsaiás évszázadokkal korábban azt írja Róla, hogy …így fogják nevezni…Békesség Fejedelme /9,5/ Ő hozza el a világba és Ő hozza el az emberi szívekbe a békességet, amit addig nem, vagy alig, mára pedig Nélküle egyáltalán nem ismer világ. De mit is tett Jézus azzal, hogy eljött közénk? Mit jelent Nála az, hogy békesség? Az ószövetségi kifejezésre találunk a „salom”-ra. Ami azt az állapotot jelenti, amikor minden a maga helyén van. Ez a békesség! Ezt hozta el Jézus! Mindent és mindenkit a maga helyére tesz. Ez persze nem mindig, sőt gyakran fájdalmas…. (Lovász Krisztián)
A nap gondolata:
´Tudtad, hogy léteznek lelki fertőzések? A legsúlyosabbak közül az egyik a ´Mi lesz, ha´, a másik pedig a ´Bárcsak´ gondolatokkal függ össze. Ezek a gondolatok ikertestvérek, hasonlítanak egymásra, de nem ugyanazok. A ´Mi lesz, ha´ a jövőbe néz, és aggódik. A ´Bárcsak´ a múltba tekint vissza, és panaszkodik a miatt, amit Isten adott. Az első következménye az aggodalom, a másodiké pedig a harag.´ (Linda Dillow)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése