Keresés ebben a blogban

2011. július 9., szombat

2011-07-09

Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa. (Máté 5:10)
 „Örüljetek…” Van értelme, jutalma, mégpedig bőséges a mennyekben. Mert jó lenne már elrugaszkodni attól a sok kifogás- és nyafogás rendszertől, ami az életet pusztán csak egy egysíkú, egydimenziós létként értelmezi. „A dolgozok, pénzt kapok, jól élek. Az adok, hogy adjanak, és haladok, majd pedig egyszer meghalok egysíkú felfogás, életellenes!”
Jó lenne, ha a teljes átértékelés irányába indulnánk el. Jó lenne észrevenni, hogy az emberi élet egy magasabb rendű akaratnak van alárendelve, amely a javunkat akarja. Amelyik akarat még azt is eldöntötte, hogy vér fog hullni, mégpedig, hogy megnyíljon az emberek látása, és világossá legyen ez a mennyei dimenzió, az igazság. Jézus ezért jött közénk. És szenvedésével állított példát az emberiség elé, és mi elénk is.
Így válik világossá előttünk, hogy csak egy hely van, ahol könnyeket elsírni, vért hullatni és lelket kilehelni a legméltóságosabb: ez pedig a Golgota! Innen hangzik fel a leghitelesebben, hogy „Boldogok, akiket az igazságért üldöznek…” (Lovász Krisztián)
A nap gondolata:
Jobb, ha felkészülten hiába várjuk a lehetőséget, mint ha a lehetőség készületlenül talál. (Whitney Young)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése