Keresés ebben a blogban

2011. július 23., szombat

2011-07-22

Bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. (Kolossé 3:13)
Hányszor vétkezünk egymás ellen földi életünkben és hányszor vétkeznek ellenünk? Csak Isten tudja. De tudunk-e bocsánatot kérni és megbocsátani? Bűn, bűnvallás (megbánás és bocsánatkérés), megbocsátás, ez az a folyamat, amelyen keresztül kell menjen az ember. Továbbá sok esetben az igazi bűnbánatot a megváltozott élet is kell, hogy kövesse. Van, aki nehezen, s van, aki nagyon könnyen tud bocsánatot kérni, azonban ez utóbbi is lehet veszélyes, mert, ha nincs benne az igazi bűnbánat, annak felismerése, hogy vétkeztem, akkor mit sem ér a dolog. Bocsánat, bár nem tudom miért! Hallottam már ilyen bocsánatkérést is. Te mit gondolnál, ha valaki ezt mondaná neked, noha te tudod, hogy tényleg megbántott az illető? Kimondta a bocsánatkérő szót, de meg nem bánt semmit. Így nem fog változni semmi sem. Te bocsáss meg az ellened vétkezőnek, de szeretettel figyelmeztesd, hogy ne maradjon minden a régiben, nézzen magába. Jézus mit is mondott a házasságtörő nőnek? Nem azt, hogy megbocsátok, és eredj, vétkezz tovább! Hanem azt, hogy eredj el, és többé ne vétkezz! Jézus soha nem volt bűnpártoló, ma sem az! Légy gyors a megbocsátásra, de segíts a másiknak szembenézni önmagával és bűneivel is! (Katona Béla)
A nap gondolata:
A bűn nem akkor a legveszedelmesebb, amikor nyíltan és bátran szembeszegül az erénnyel, hanem mikor erénynek álcázza magát és megfertőzi a felismerő-érzékedet. (Weöres Sándor)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése