Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 26., péntek

2011-08-26

Győzelem
...valahányszor Mózes fölemelte a kezét, Izráel volt az erősebb. De Mózes kezei elfáradtak.  ...Áron és Húr tartotta a kezét... Így győzte le Józsué  Amálékot.... (2 Móz,17,11-13)
Amikor Józsué elindult a harcba, imaháttérként ott volt Mózes. Mózes figyelemmel kísérte az ütközetet, imádkozott. Míg az ég felé tartott kézzel imádkozott, Izráel volt az erősebb. Amikor elfáradtak a kezei, az ima megszakadt, az ellenség győzedelmeskedett. Váltakozó sikerek voltak, Izráel csak akkor győzött, amikor Mózes kitartóan imádkozott. Az imádság azonban fizikai erőfeszítést is jelent, és egy idő után Mózes belefáradt. Ezért ültette le Áron és Húr egy kőre és ők tartották fent Mózes imádkozó kezét. Most már hárman végezték az imaszolgálatot Izráel győzelméért. Így győzte le Izráel Amálékot.
Fontos üzenete van számunkra ennek az Igének Az imádság erejéről szól. Az imádság: erőforrás. De a nagy cél érdekében nem elég magunkban imádkozni, mert hamar elfáradunk. Erősíteni kell egymást. Folyamatosan. Az Úr Jézus is arra tanít, hogy közösen imádkozzunk. Ha ketten vagy hárman egy akaraton vagyunk, akkor az ő nevében kérhetünk bármit, megadja. A közösségnek fontos megtartó szerepe van. Egyedül gyengék, fáradékonyak, sebezhetők vagyunk. Szükség van a kisebb-nagyobb /családi, gyülekezeti/ imaközösségekre. Csak ennek a megélése hozhat tartós győzelmet az életünkben. (Horváth Csaba
A nap gondolata:
A célt tudom, s míg el nem érem, mit sem ér. Mert mi a cél? Megszűnte dicső csatának. Az élet célja: a küzdés maga....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése