Keresés ebben a blogban

2011. október 23., vasárnap

2011-10-23

A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre (2Tim 3:16)


Mikor reformálják meg az Ószövetséget? Szegezte nekem a kérdést a közelmúltban egy a templomunk látogatását befejező hölgy. Mi a baja az Ószövetséggel? – kérdeztem. Meghamisították. – jött a válasz. Sőt, Jézus se zsidó volt. Hanem magyar – állította teljes határozottsággal és már ajánlotta is a megfelelő szakirodalmat erre nézve. Szelíden, de határozottan elutasítottam ezeket a gondolatokat. Testvér! Vigyázz! Sok balgaság kering az interneten, bizonyos könyvekben és bizonyos televíziós csatornákon. Nagy a felelősséged, hogy mit olvasol, milyen műsorokat nézel. Sok a tévút. Csak ami megáll a Biblia tanításán, azt fogadd el! Persze vannak, akik „ügyesen” csűrik-csavarják a Szentírás egyik-másik mondatát és valótlanságot hoznak ki belőle. A Biblia – sem az Ószövetség, sem az Újszövetség – nem hamisítvány. Nem szorul megreformálásra. Az eldeformálódott ember szorul megreformálásra. Ez meg is történhet bárkivel, aki Isten Igéjére és Lelkére figyelve éli mindennapjait. (Katona Béla)

A nap gondolata:
Isten Igéje követeléseket támaszt. Megköveteli, hogy időt szakíts rá a napodból – még akkor is, ha ez csak nagyon rövid idő – amikor Isten az egyedüli társaságod… Isten nem szenvedheti, hogy távirati stílusú imádságokat sóznak rá, vagy foghegyről kezelik, mint egy alkalmatlan látogatót, akinek csak résnyire nyitjuk ki az ajtót, hogy amilyen hamar csak lehet, megszabaduljunk tőle. (Helmut Thielicke)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése