Keresés ebben a blogban

2011. október 24., hétfő

2011-10-24

"Nézzünk fel Jézusra, akin a mi hitünk alapszik kezdettől a végsőkig" (Zsidók 12:2) (angolról fordítva)


Évekkel ezelőtt írtam egy listát azokról a fiatal pásztorokról Amerikában, akikért úgy gondoltam szükséges imádkoznom, ahogyan értem is megtették mások, amikor a saddlebacki templomban kezdem prédikálni. Tíz évvel később, ahogy visszanéztem a listámon lévőkre, a pásztorok fele már szolgálatban sem állt. A tűz, ami bennük égett végleg kialudt, érzelmileg vagy erkölcsileg. Többé már nem szolgálják az Urat.
Az élet nem egy 50 yardos vágta; ez egy maraton. Azt akarom, tarts ki egészen a célig. Ezt csak úgy érheted el, ha végig Jézusra koncentrálsz nem pedig a körülményeidre. Ahogy a zsidók 12:2 mondja :"Nézzünk fel Jézusra, akin a mi hitünk alapszik kezdettől a végsőkig" ( angolról fordítva) Hogy elviseld az elviselhetetlent meg kell látnod a láthatatlant - Jézust.
Egy kutya betanításánál, a kutya a helység egyik végén van és a mestere a másik végében, köztük középen pedig egy tál étel. Aztán a mester magához hívja a kutyát és ha az a tálat nézi megbukott, mert egyenesen érte fog menni. Tehát meg kell tanítanunk hogy a kutya a mesterére koncentráljon. Ha a kutya a mesterén tartja a szemét nem éri kísértés. Így az étellel való szemezgetés helyett, egyenesen a mesterre figyel.
Neked is a mesteren kell tartanod a szemed, különben elbuksz. Ne a körülményeiden és problémáidon görcsölj, hanem tekints Isten jóságára, amit megtapasztaltál a múltban, az Ő jelenlegi közelségére, és az erejére, ami meg fog segíteni téged a jövőben. Tedd azt, amit Jónás tett a hal gyomrában: "Amikor minden reményem elveszett, gondolataim még egyszer az Úrra fordítottam" (Jónás 2:7 ) (angolról fordítva)
Ha annál a pontnál vagy ahol minden reményvesztettnek látszik, és azt gondolod, hogy soha nem sikerül majd munkát találnod, vagy soha nem fogsz megházasodni, vagy soha nem lesz majd gyermeked, vagy soha nem fogsz kigyógyulni a betegségedből, fordítsd gondolataidat az Isten felé és összpontosíts rá.
(Forrás: Napi remény)

A nap gondolata:
A világból nem hiányoznak a csodák, csak mi vagyunk érzéketlenek rájuk. (Chesterton)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése