Keresés ebben a blogban

2011. december 9., péntek

2011-12-09

Nem helyes az, hogy az Isten igéjét elhanyagolva mi szolgáljunk az asztaloknál. Hanem válasszatok ki magatok közül ... akikről jó bizonyságot tesznek, akik telve vannak Lélekkel és bölcsességgel, és őket állítsuk be ebbe a munkába.....(ApCsel 6:2-3)
A tegnapi igéhez hasonlóan a mai is túlterheltségről számol be. Az apostolok sem győzték már a sok igeszolgálatot a diakóniai munka mellett, ezért elválasztották a kétféle tevékenykedést és alkalmas embereket választottak az asztal körüli munkákra. Ennek az lett az eredménye, hogy Az Isten igéje pedig terjedt, és nagyon megnövekedett a tanítványok száma Jeruzsálemben, sőt igen sok pap is engedelmeskedett a hitnek. (ApCsel 6,7)
De milyen előzményekről számol be az ige? Arról, hogy megnövekedett a gyülekezet és ezzel együtt a munka, a tennivaló is. Az apostolok pedig ezt javasolták. Nem helyes az, hogy az Isten igéjét elhanyagolva mi szolgáljunk az asztaloknál. Hanem válasszatok ki magatok közül ...akikről jó bizonyságot tesznek, akik telve vannak Lélekkel és bölcsességgel, és őket állítsuk be ebbe a munkába...(Ap Csel 6:2-3)
S nézzük csak meg, a kiválasztást sem szabad egy emberre bízni, hiszen az igénk szerint is ekkor összehívta a tizenkettő a tanítványok egész gyülekezetét... (ApCsel 6:2) Tehát az egész gyülekezet választott. Ha azt akarjuk, hogy áldás legyen a mi presbiterválasztásunkon, akkor követnünk kell a kipróbált igei tanácsokat. Nem véletlenül íródtak le ezek az intelmek. Vegyük komolyan azokat, mert csak a javunkat szolgálják. Nagy feladatok ellátására akkor leszünk képesek, ha tudunk és akarunk is együttműködni Istennel és egymással. (Horváth Csaba)
A nap gondolata:
Csak az Isten választottja, aki Istent választotta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése