Keresés ebben a blogban

2013. június 6., csütörtök

2013-06-06

Jézus ezt mondta: „Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa.(Mt 19:14)
A közelmúltban megtörtént a leendő első osztályba induló gyermekek beíratása. Miért lényeges ez nekünk, keresztyén embereknek? Többek között azért, mert 2013. szeptemberétől egy új tantárgyat tanulnak majd az elsősök, valamint az ötödikesek is, ez pedig az erkölcstan, vagy helyette választható lesz a hit- és erkölcstan. Gyülekezeti lelkipásztorként már vannak tapasztalataim azzal kapcsolatban, hogy a szülők hogyan reagáltak erre a törvényi változásra. Volt, aki azt kérdezte: Minek az? Többen bizonytalanok: melyikre írassam a gyermekemet? Hiszen a két elnevezés közül a második jelenti az egyházak által szervezett hittanórákat. Van-e szükség Istenre? Szeretném-e, hogy gyermekem a Biblia értékein alapuló hitoktatásban részesülve közelebb kerüljön Istenhez, családjához, társaihoz egyaránt? Sok egyéb mellett ez is eldől akkor, amikor a szülő döntést hoz. Megdöbbenek, ha reformátusnak keresztelt gyermekek szülei számára kérdéses, hogy hová írassák az Úrtól kapott utódjukat. Milyen hamar a feledés homályába merül a keresztelési fogadalom: ígérem és fogadom, hogy úgy nevelem és neveltetem…
Ébredjen fel bennünk is a felelősség és ébresztgessük azt másokban is, ha találkozunk bizonytalankodókkal, vagy rossz irányba indulókkal! Népünk jövője függ attól, hogy hogyan képviseljük az Urat. Te engeded, hogy Jézushoz s általa az üdvösséghez közel kerüljön gyermekedet? Engedd, sőt munkálkodj azon, hogy a rád bízottak megismerjék a szerető, gondviselő, mindenható Istent! Jézus által. Munkálkodj ezen családodban és ennek megfelelő döntéseket hozz életedben ma is, máskor is! 
A nap gondolata:
Nem az a kérdés, hogy mennyire távolodhatok el Istentől, hogy azért még keresztyén maradjak, ellenkezőleg, az a kérdés, hogyan juthatnék Hozzá mindig közelebb. (Stewart)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése