Keresés ebben a blogban

2013. június 20., csütörtök

2013-06-20

Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. (Kolossé 3:13)
Megbocsátás és bocsánatkérés. Ez a két dolog elengedhetetlen az emberi kapcsolatokban, így a házasságban is. Egy könyvből idéznék: „A legtöbb sebet a kapcsolatainkon keresztül szerezzük, ugyanez elmondható a gyógyulásunkról is.” Sokan azt hiszik, hogy bocsánatot kérni és megbocsátani emberi gyengeség. Nem is képesek rá. Úgy tesznek bizonyos esetekben, mintha semmi nem történt volna pedig nagyon is történt. Sok ember nem tudja azt mondani: megbántottalak, kérlek, bocsáss meg. Talán azért, mert nem tudnak róla, hogy ez nem gyengeség, hanem az erő egyik megnyilvánulási formája. A megbocsátás pedig egy döntés. Szintén egy idézet hadd álljon itt: „A megbocsátás azt jelenti, hogy átengedem a másikat Istennek. Ez nem felejtés, hanem a másik torkának elengedése.”
A Biblia pedig azt mondja: Ne menjen le a nap a ti haragotokkal… A fal téglánként épül két ember közé. Ne hagyd, hogy a harag téglái fallá nőjenek közéd és a házastársad közé. A megromlott házasságban élő férj és feleség jó lenne, ha minél hamarabb elgondolkodna azon, hogy milyen volt régen, amikor még nagyon szerették egymást, és hogy ez még ma is így lehetne, csak közben valahol, valamikor hagyták elromlani azt, ami jól működött. Akinek ez így van a házasságában, az menjen vissza lélekben egészen addig, amíg még jól működött és próbálja meg onnan indulva másképpen élni a mindennapjait házastársával. Kezdd el bátran! Isten megáld és veled lesz!  
A nap gondolata:
A bűnbánat nem napokig, vagy hetekig tartó lelki gyakorlat, melyen minél hamarabb túl kell esni, hanem egy életre szóló kegyelem. (Spurgeon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése