Keresés ebben a blogban

2013. szeptember 5., csütörtök

2013-09-05

És hozzájuk menvén Jézus, szólt nekik, mondván: Nékem adatott minden hatalom, mennyen és földön. Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket! Megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek. És íme, én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig! Ámen (Máté 28 :18-20)
Ebben a mai világban nagyon fontos, hogy nem nekünk kell Krisztus nagyságát bizonygatnunk, amikor mindent relativizálnak, hanem Jézus maga mondja, nekünk csak idézni kell: Övé minden hatalom. Mert az Atya neki adta, őt ruházta fel vele. Ez nem emberi elismerés kérdése, ez tény. Erre lehet építeni, ebben lehet bízni, mert ez örök. Nehéz ezt tudomásul vennie a hitetlen világnak, mint ahogy a kísértő is megpróbálta sajátjaként beállítani a jogot ott a pusztában arra, hogy Jézusnak adja, ami a Teremtő Isten tulajdona. De Isten őt, az Egyszülöttet ruházta fel a hatalommal mindenek fölött. Jó ezt tudatosítani magunkban és elmondani másoknak is sokszor a mostani időkben, amikor érdekcsoportok megpróbálnak bennünket félelemben tartani, mert azt állítják, hogy hatalmuk van erre.
Krisztusé a hatalom mennyen és földön! (P. Tóthné Szakács Zita)
A nap gondolata:
A világ nem egyhamar fogja elvetni az Újtestamentumot, ha ebben az új kiadásban kerül szeme elé: “emberi életre átdolgozott” (Fosdick)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése