Keresés ebben a blogban

2013. szeptember 7., szombat

2013-09-07

És hozzájuk menvén Jézus, szólt nekik, mondván: Nékem adatott minden hatalom, mennyen és földön. Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket! Megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek. És íme, én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig! Ámen (Máté 28 :18-20)
Azt mondja Jézus nekünk, mai követőinek, hogy „tegyetek tanítványokká minden népeket!”
Mi tegyünk? Az erőtlenek, a vezetésre szorulók, akik magunk is bátorításra várunk? Igen! Ránk bízza Jézus ezt a szolgálatot. Ha már vettük a Szentlélek ajándékát, akkor nem ülhetünk ölbe tett kézzel. Hogyan is lehet ezt elkezdeni? Hát beszélgetni kell a többiekkel, s elmondani nekik mindazt, amit láttunk és hallottunk. Fel kellene sorolni, elmesélni életünk nagy fordulópontjait, ahol nagy dolgokat cselekedett velünk Isten. Elbeszélni nekik, hogy ők is hitre juthassanak. Mert a hit hallásból van!
Talán nem azért gyengülnek gyülekezeteink, egyházunk, mert hallgatag tagok alkotják közösségeinket? Rajtunk áll, hogy hányan hallják meg az evangéliumot! (P. Tóthné Szakács Zita)
A nap gondolata:
Ha hívők vagyunk, úgy kell vennünk, hogy meghaltunk a bűnnek. Ehhez az első lépés az, hogy részt végy a saját temetéseden. A halottat nem lehet kísérteni. – De az üdvösség nemcsak temetés, hanem feltámadás. (Stewart)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése