Keresés ebben a blogban

2013. szeptember 22., vasárnap

2013-09-22

Ti apák pedig ne ingereljétek gyermekeiteket, hanem neveljétek az Úr tanítása szerint fegyelemmel és intéssel. (Efezus 6:4)
Beszélgess a gyermekeiddel az élet nagy dolgairól!
Akármit is mondanak manapság a médiáról, a kortárs-csoportokról, az az igazság, hogy még mindig a szülőknek van legnagyobb befolyásuk a gyermekeik döntéseire, értékrendjére, erkölcsiségére. (Ne felejtsd: a közöny irántuk is befolyás, nagyon is negatív!) A szülő kötelessége, hogy felkészítse a gyermekeit az élet nagy dolgaira, mert ha nem teszi meg, megteszi más, viszont az nem biztos, hogy ugyanabba az irányba fog mutatni, amibe a szülő tart (főleg, ha keresztyén családról van szó!) Beszélgess a gyermekeiddel arról, hogy mit hiszel és hogy miért, hadd ismerjék meg a világszemléleted, az értékrendedet, az erkölcsi gondolkodásodat!
Lépj ki a láthatatlanságból, és válj láthatóvá!
Édesapák! A legértékesebb ajándék és a legjobban megtérülő befektetés, amit adhattok a gyermekeiteknek, hogy „ott vagytok” az életükben, hogy részt vesztek a mindennapjaikban. A jelenlét a legerősebb jele annak, hogy gondoskodtok gyerekeitekről. A jelenlétetek adja a gyermekeknek a legnagyobb biztonságérzetet. Néha ez azt jelenti, hogy nagyon nehéz döntés elé kerülsz majd: inkább a lányod röplabda meccsét választod, mint egy következő üzleti találkozót. De hidd el, a gyermekeid életében részt venni értékesebb, mint egy újabb jó üzlet!
A nap gondolata:
Ah, ha másért nem, legalább a gyermekeinkért tudnánk jobb keresztyének lenni. (Ravasz László)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése