Keresés ebben a blogban

2013. november 15., péntek

2013-11-15

Az athéniek és a bevándorolt idegenek ugyanis egyébbel sem töltötték az idejüket, mint azzal, hogy valami újdonságot mondjanak vagy halljanak. (17:21)
Ha egyszerűen szeretném megfogalmazni, hogy mi volt a kedvenc időtöltése az ott élő embereknek, akkor azt mondhatom, hogy a pletykálkodás. Más emberek élete érdekelte őket. Ez megdöbbentő, hogy manapság olyan méreteket ölt, hogy külön iparággá vált. Vannak újságok, melyek naponta vagy éppen hetente megjelenve pontosan erről, csak erről szólnak: kivel mi történt és miért az, mi van a háttérben… Televíziós műsorok is vannak, melyek kifejezetten erről szólnak. Vájkálnak emberek magánéletében. És ezt nagyon sokan élvezik: veszik ezeket az újságokat, nézik ezeket a műsorokat. Az ilyen emberek kevés értelmes dolgot csinálnak, ráérnek másokkal foglalkozni s valószínűleg jókat csámcsognak mások életén, miközben bizonyára az övék sincs túlzottan rendben. Tégy rendet előbb a saját életedben, aztán pedig szeress másokat és törődj másokkal, de ne a gyengéit kutasd és fürkészd embertársaidnak! Ez egy Krisztusközpontú életvitel által lehetséges. Sepregessünk csak a saját házunk táján és ne a másik portájának szemete érdekeljen bennünket! Vegyük komolyan Jézus szavait, mely szerint: „Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem? … Vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szeméből a szálkát.”(Mt 7:3.5)
A nap gondolata:
Az élő hit, az amely képessé teszi az embert arra, hogy hajóját a jelen körülmények partjától eltaszítva, hullámzó tengerrel és tomboló viharral szembeszálljon, és akkor is állhatatos maradjon, mikor a Mester aludni látszik. – Az ilyen hit, mint a valódi drágakő, igen ritka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése