Keresés ebben a blogban

2014. január 19., vasárnap

2014-01-19

A testvéri szeretetről pedig nem szükséges írnom nektek, hiszen titeket is az Isten tanított az egymás iránti szeretetre;  (1Thess 4:9)
A közelmúltban az interneten olvastam a következő gondolatsort: „Amikor többre vágysz, de kevesebbet kapsz. Amikor jobbra vágysz, de rosszabb jön. Amikor békét vársz, de háború jön. Amikor már arra vágysz, hogy vége legyen, és kiderül, hogy pont most kezdődik. Amikor úgy érzed, már eleget szenvedtél, akkor jön az igazán nagy megpróbáltatás. Amikor a fájdalom, amit elszenvedtél, még csak a kezdet, mert több jön. Akkor minden összedől. Minden, amit az élet törvényszerűségének gondoltál. Te már fordítottál volna az életeden, ha rajtad múlt volna, de nem rajtad múlik. Minden marad a régiben. Dühös miértek és kétségbeesett imádságok után egyszer csak elcsendesedik a lelkedben tomboló vihar és eljutsz a kérdésig, amit fel kellett tenned: mi a célja ennek?”
Az érett hívő ember, az Istentől igazán tanulni vágyó ember, a tanítható tanítvány ezt szokta kérdezni nehéz élethelyzeteiben: mi a célja ennek? Sőt, hogy még pontosabb legyek: mi az Istentől rendelt célja ennek, ami velem történik? Lehet, hogy most éppen olyan élethelyzetben vagy, amikor nem érted életed alakulását, akkor tedd fel ezt a kérdést és engedd, hogy az Úr tanítson! Olvasd az Igét imádságos szívvel és megérted válaszát. Kész vagy rá? Vállalod? Megéri!
A nap gondolata:
A szeretetnek az iránymutatója eredetileg nem ránk mutatott, hanem tőlünk el. A Sátán fordította felénk. (Shürman)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése