Keresés ebben a blogban

2014. január 20., hétfő

2014-01-20

A testvéri szeretetről pedig nem szükséges írnom nektek, hiszen titeket is az Isten tanított az egymás iránti szeretetre;  (1Thess 4:9)
Isten tanítani akar bennünket sok dologra. Szeretetre is. Titeket is az Isten tanított az egymás iránti szeretetre – írja az apostol a thessaloniki gyülekezetnek. Minket is az Isten szeretne tanítani, csak engednünk kell, hogy tanítson arra, hogy hogyan szerethetjük jól egymást. Tudjátok hogyan lehet a legjobban tanulni? Úgy, ha tisztában vagyunk az elmélettel és azzal szinkronban van a gyakorlat is.
            Szeretet címszó alatt szerintem elméletben jók vagyunk. Tudjuk, mit jelent ez, tudjuk, hogy nekünk és másoknak is nagy szüksége van erre, de ez sokkal gyakorlatiasabb dolog, mint ahányszor megéljük. Ez ott dől el például, hogy hogyan viszonyulunk a bizonyos dolgokat másképpen látó házastársunkhoz, az anyósunkhoz, a testvérünkhöz, a szüleinkhez, a barátainkhoz, a munkatársainkhoz. No, meg természetesen a gyermekeinkhez. Elméletben nagyon szeretjük az előbb felsoroltakat. Vagy nem is annyira? S mit mutat a gyakorlat? Alátámasztja a szeretetünket? Van mit tanulnunk ebben a témában is. A szeretetünk gyakorlati próbáját akkor éljük meg napról napra, ha van egy házsártos házastársunk, egy okoskodó anyósunk, egy odamondogató testvérünk, egy mindenbe beleszóló munkatársunk. Ezek, vagy az ezekhez hasonló élethelyzetek gyakorlati vizsgát jelentenek számunkra. Szoktunk elbukni ezekben a helyzetekben? Szoktunk bizony. Ne restelljünk tanulni az Úrtól, aki nem véletlenül sodor utunkba nehezen elviselhető embereket. Gyakoroljunk naponta a velünk és mellettünk élőkön és mindazokon, akikkel találkozunk!
A nap gondolata:
A szeretet szívesen lesz szolgálóvá, az önzés ellenben szereti, ha kiszolgálják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése