Keresés ebben a blogban

2014. március 6., csütörtök

2014-03-06

A Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy teljességre jussatok, az Isten mindent átfogó teljességéig. (Efezus 3:17-19)
Hogy mennyire mély Isten szeretete az emberiség irányába? A következő történet jól szemlélteti: 
 Egy sziget halászfalujának lakói között íratlan törvény, hogy a házasságtörők büntetése: a falu fölé magasodó fekete sziklák egyikéről a mélybe taszítják a bűnöst. Egyik nap újra összeül a falu ítélőszéke, hogy az egyik halász felesége felett ítélkezzenek. A döntés nem kétséges, az ítélet hamar megszületik. Az asszony kap néhány órányi haladékot, hogy távollévő férjét megvárhassa, s tőle búcsút vehessen. A férj azonban nem érkezik meg a kiszabott idő lejártáig, így az ítéletet könyörtelenül végrehajtják. Másnap reggel a járókelők megdöbbenve látják, hogy az asszony sértetlenül jön a falu utcáján a férje mellett. A rejtélyt a férj magyarázata oldja meg. Elmondja, hogy ő tudott a felesége hűtlenségéről, s afelől sem volt kétsége, hogy az ítélet lesújt rá. Ezért elment és a szikla alatt tátongó mélységben kifeszítette halászhálóját, s az felfogta az alázuhanó asszonyt
A hatalmas Isten ugyanilyen mentő szeretettel hajolt le a világhoz fiának, Krisztusnak közénk jövetelében. A betlehemi jászolbölcsőtől a golgotai kereszten át a feltámadás csodájáig mind-mind Isten véghetetlen szeretetének lehetünk tanúi.  
A nap gondolata:
Aki szeret, az kedveséért viseljen el minden bajt és keservet, és a kellemetlenségek miatt ne szakadjon el tőle. (Kempis Tamás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése