Keresés ebben a blogban

2014. május 14., szerda

2014-05-14

 Most tehát embereknek akarok a kedvében járni, vagy Istennek? Vagy embereknek igyekszem tetszeni? Ha még mindig embereknek akarnék tetszeni, nem volnék Krisztus szolgája. (Gal 1:10)
Egy lelkipásztor egyik írásából idéznék mai Igénk magyarázata kapcsán:
A lelkésznek nem az a dolga egy gyülekezetben, hogy kiszolgálja a gyülekezet igényeit és elvárásait. Nem az a dolga, hogy szépen beszéljen. Nem az a dolga, hogy tetsszen azoknak, akik hallgatják. Majd megfojtott egy időben ez a hozzáállás, mert lehetetlen mindenkinek tetszeni. A gyülekezetnek sem az kellene, hogy legyen a reklámszövegében, hogy gyertek be hozzánk, mert nálunk jó lenni. A Biblia nem a tetszés-nem-tetszés alapján beszél a gyülekezetről, a keresztény életről, hanem az Istennek történő tetszésről beszél. Ez azt is jelenti, hogy teljesen sokadrangú, hogy neked tetszik-e egy prédikáció, vagy sem. Tetszik-e a zene vagy sem. Eléggé buli-e az istentisztelet vagy sem. A prédikációnak, a tanításnak sem az a mércéje, hogy tetszik-e az egyes hallgatóknak, vagy, hogy a többségnek tetszik-e. A Biblia üzenete elsőre senkinek nem tetszik. Ha a tetszés alapján prédikálnánk, soha senki nem térne meg. Ki az, akinek tetszik, hogy valaki azt mondja neki, hogy egy senki vagy, bűnös vagy, nagyon gyorsan meg kell változnod, mert egyébként pokolba jutsz? Mert, hogy ez is benne van az üzenetben, és ha ezt kihazudjuk, hazudunk. Isten szeret, Jézus meghalt érted, DE bűnös vagy, nem vagy jó úgy, ahogyan vagy, nem élhetsz így tovább, meg kell változnod, meg kell bánnod a bűneidet, és oda kell figyelned arra, hogy mit jelent Isten akarata szerint élni."
A nap gondolata:
Az igazán reménykedő nem abban bízik, hogy meglesz, amit ő akar, hanem Istenben bízik; és tudja, hogy az a jó, amit Ő ad, vagy megenged. (Mócsy Imre)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése