Keresés ebben a blogban

2014. május 15., csütörtök

2014-05-15

Most tehát embereknek akarok a kedvében járni, vagy Istennek? Vagy embereknek igyekszem tetszeni? Ha még mindig embereknek akarnék tetszeni, nem volnék Krisztus szolgája. (Gal 1:10)
Egy lelkipásztor egyik írásából idéznék mai Igénk magyarázata kapcsán:
„Szerintem a lelkészi munkában az egyik legnehezebb az, hogy ha megpróbálsz az emberek tetszésére lenni, akkor is belebuksz, mert lehetetlen. Ha vállalod a szolgálatodhoz tartozó ellenállást, akkor meg azért nehéz, mert néha nem hogy a pozitív visszajelzés hiányzik, hanem csak negatív visszajelzés van. Nem tehetsz mást, tudnod kell, hogy kinek a szolgája vagy, és hogy Ő miért küldött téged oda? Tudnod kell, hogy mi annak az üzenete, aki odaküldött. Ki kell tartanod, és azt mondani, amit a Biblia üzen, és nem azt, amit talán az emberek szívesen hallanának. Pál apostol azt mondja a fiatal Timóteusnak, hogy lesznek idők, amikor az igaz tanítástól elfordítják az emberek a fülüket, de a mesékhez odafordulnak. Ezt érzem is: a meséknek óriási piaca van. Olyan meséknek, amelyek nagyon jól hangzanak, távoli emberekről szólnak, csupa pozitivitás, léleksimogatás, csupa tapintat és szórakoztatás, csupa felelősség-nélküliség, kényelem és távolságtartás, esztétikai gyönyör. Imádjuk a következmények nélküli prédikációkat. Azt, amikor nem kell felkelni a kényelmes székből, sőt, megtehetjük, hogy ítélkezünk és kioktatunk, követelünk keményebb eledelt, és közben nem vesszük észre, hogy ami nem ízlik, az pont a kemény eledel…" 
A nap gondolata:
Van békesség, mely nem függ külső körülményektől, hanem a belül lakozó Krisztustól. Ezt semmiféle vihar nem zavarhatja meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése