Keresés ebben a blogban

2016. január 17., vasárnap

2016-01-17

Uralkodik az ÚR! (Zsoltárok 93,1)
Uralkodik az ÚR! Ez egy olyan bátor kijelentés, amit ma hangoztatnunk kellene. Minél több helyen, fórumon. S hogy miért? Mert nem hiszik el az emberek – olykor még mi sem.
S nem csak azért nem hiszik el, mert nem jelenik meg az újságban, hanem azért, mert a világ ma nem erről tanúskodik. Látunk uralkodót pompába öltözve, igaz ma már tudjuk, hogy uralkodásuk, királyságuk inkább csak látszat. De látunk magunk körül uralkodó divatot – sokakat meg is hódít, mindent megtesznek érte, hogy kövessék. Látunk uralkodó embereket és népeket, akik másokon anyagilag, gazdaságilag uralkodnak. De látunk olyat is, hogy valaki lelkileg uralja a másikat. Lassan már mindenki uralkodik, s talán e között a sok minden között egyik az Isten.
De jövőre már nem az a divat uralkodik, nem az a nemzet, nem az az ember. S tavalyiak közül sincs már uralmon a legtöbbje. De az Úr még mindig uralkodik. Nem kirívóan, nem nagyratörően, nem tolongva a jobb pozícióért. Csak úgy a maga helyén – reménység szerint benned és bennem. S neki ez a terület elég, hogy ma a legnagyobb csodát rajtunk keresztül tegye meg. Menjünk és hirdessük az életünkkel ma is: uralkodik az ÚR. (Nagy Péter)

A nap gondolata:

Mire van szükséged Istenen kívül? Vagy számodra Ő nem elég? (Kempis Tamás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése