Keresés ebben a blogban

2016. július 31., vasárnap

2016-07-31

Győzelem Krisztusban

De mindezekben felettébb diadalmaskodunk, Az által, aki minket szeretett. (Rm 8,37)
Szinte mindennapi rossz élményünk a vereség, a kudarc. Valami nem sikerül, valamilyen célt nem tudtunk elérni. Elkeseredünk, sőt feladjuk, beletörődünk a vereségekbe, kudarcokba. Örök vesztesnek érezzük magunkat, akik soha nem fognak győzelmet aratni. Teljes vereséget szenved az, aki meg sem próbált küzdeni a győzelemért, és az is biztos vesztes, aki abbahagyja a küzdelmet. Isten nem vesztes életre teremtett!
A sportolók megtanulnak esni, hogy fel tudjanak állni. Figyeljük meg, a járni tanuló kisgyermekek milyen ügyesen letottyannak, majd újra felállnak, és mennek tovább. Elfelejtünk gyermeknek maradni, Isten gyermekeként felállni az elesésből, és menni tovább! Aszada Mao japán műkorcsolyázónő úgy nyert 2008-ban világbajnokságot, hogy hatalmasat esett a tripla axelben, utána viszont magabiztos, hibátlan programot futott. Felállt, és nyert!
„Annak okáért mi is, kiket a bizonyságoknak ily nagy fellege vesz körül, félretéve minden akadályt és a megkörnyékező bűnt, kitartással fussuk meg az előttünk levő küzdő tért. Nézvén a hitnek fejedelmére és bevégezőjére, Jézusra, aki az előtte levő öröm helyett, megvetve a gyalázatot, keresztet szenvedett, s az Isten királyi székének jobbjára ült. Gondoljátok meg azért, hogy ő ily ellene való támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy el ne csüggedjetek lelkeitekben elalélván." (Zsid 12,1-3) (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Ha önmagad felett győzedelmeskedni akarsz, akkor önmagaddal szemben mindig Isten pártjára kell állnod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése