Keresés ebben a blogban

2016. szeptember 27., kedd

2016-09-27

Kicsoda Jézus Krisztus? –  A mi békességünk

És ő a mi békességünk. (Mik 5,5) 
Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen! (Jn 14,27)
Mikeás próféta így jelenti meg Jézus Krisztust, hogy „És ő a mi békességünk." (Mik 5,5) Ezt erősíti meg Pál apostol a következő szavakkal: „Mert Ő a mi békességünk, ki eggyé tette mind a két nemzetséget, és lerontotta a közbevetett választófalat, az ellenségeskedést az Ő testében, a parancsolatoknak tételekben való törvényét eltörölvén; hogy ama kettőt egy új emberré teremtse Ő magában, békességet szerezvén; és hogy megbékéltesse az Istennel mind a kettőt, egy testben a keresztfa által, megölvén ezen az ellenségeskedést." (Ef 2,14-16)
Jézus Krisztus az alapja és erőssége a mi békességünknek. Ahogy uralkodott a bűn, a harag, a gyűlölet a mi szívünkben, amíg Jézus Krisztus meg nem szabadított minket annak uralma alól, ugyanúgy uralkodik most Krisztus, a Szentlélek, a szeretet, a békesség a mi szívünkben, életünkben. Ezért dicsőítjük minden időben az Ő szent nevét. Bár e világ fejedelme, a Sátán mindent elkövet, hogy ezt a békességünket megzavarja, és mindent megtesz, hogy elhallgassunk, hogy ne legyünk a békesség evangéliumának követei, de elrabolni soha nem tudja tőlünk, mert nem mi őrizzük azt, hanem az Úr őriz minket, és Ő uralkodik felettünk. Amiért legyen áldott az Ő szent neve! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Miként lehetne annak tartós békessége, aki másnak dolgaiba belekeveredik, ki idegen ügyek után szalad, s aki ritkán és keveset száll magába. (Kempis Tamás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése