Keresés ebben a blogban

2017. augusztus 22., kedd

2017-08-22

A családi élet szépsége

Amikor továbbhaladtak, betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Mártát pedig teljesen lefoglalta a sok munka. Ezért odajött, és így szólt: Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a munkában? Mondd hát neki, hogy segítsen! Az Úr azonban így felelt neki: Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle. (Lk 10,38-42)
Mária és Márta otthonának szépségét az adta meg, hogy itt Jézus szívesen látott vendég volt, hogy itt Jézus otthonra talált.
A keresztyén családi élet szépsége ma is ebben van. Lehetnek teljesebb családi életek és vannak is, mint ezé a bibliai családé volt. Lehetnek családok, ahol együtt van nagyszülők, szülők, gyerekek és unokák szép serege. De mit ér az ilyen szép és teljes családi élet, ha nincs ott köztük Jézus Krisztus, ha nem szívesen látott vendég Jézus, ha nem talál otthonra benne Jézus Krisztus.
A szép keresztyén család olyan, ahol Jézus Krisztus jól érzi magát. Vajon ilyen-e a te családi otthonod? Nem találod-e bajnak azt, ha az egész lelki életed csak a templomban megy végbe? Nem érzed-e annak szükségét, hogy az otthonod, a családod is legyen Istennek kedves templomává? Szép, igazán szép családi élet csak az lehet, ahol Jézus Krisztus szeretete, Szentlelke és Igéje tölti be az otthont. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A hívő élet középpontja nem a templom, hanem az otthon. (Stanley)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése