Keresés ebben a blogban

2017. szeptember 25., hétfő

2017-09-25

Kicsoda Jézus Krisztus? – Immánuel

„Íme, a szűz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuélnek neveznek" - ami azt jelenti: Velünk az Isten.  (Mt 1,23)
Immánuel, mondja az Ige, ami azt jelenti, hogy velünk az Isten. Velünk, nem pedig ellennünk. Ez a „velünk" mindannyiunkra vonatkozik. Sokszor feltesszük magunkban a kérdést, amikor elbukunk: Szeret engem az Isten? Megbocsát nekem is? Nekem is szól az ő kegyelme? Velem is törődik? Miért vagyok olyan egyedül?
Nem Isten van mi ellenünk, hanem mi vagyunk sokszor ő ellene. Mi fordítunk neki hátat, és járjuk a saját útjainkat. Ő eljött közénk Jézusban, hogy ez a távolság Isten és miközöttünk teljesen megszűnjön, ami azt jelenti, hogy Isten elérhető közelségbe jött. Amíg az ember nem fordul Istenhez, addig a távolság megmarad. Aki elutasítja, vagy nem igényli Jézust, annál ez a távolság örökre megmarad, aki pedig befogadta, annál teljesen megszűnik. És mi bizonyítja, hogy megszűnt a távolság? Az, hogy Isten kiárasztotta ránk a Szentlelkét, Aki által mi is hirdetjük: Immánuel, ami azt jelenti, velünk az Isten. Veled van Jézus? (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Jézus nemcsak azért született, hogy láthassuk: milyeneknek kellene lennünk, hanem, hogy segítsen rajtunk, tehetetleneken. (Victor János)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése