Keresés ebben a blogban

2017. október 13., péntek

2017-10-13

ISTEN KÉR – MI A VÁLASZOD?

Add nekem a szívedet, fiam, és tartsd szemed előtt utaimat!"(Példabeszédek 23,26)
Isten tudja jól, ha az ember önmagának él, akkor csak elherdálni, elvesztegetni, elpazarolni tudja mindazt a sok jót, amit Ő ad.  Biztos vagyok benne, hogy a tékozló fiú (Lukács 15) nem akarta elszórni az atyai örökségét. Az Atya védő szeretete nélkül viszont nem tudott csak tékozolni. Amikor aztán észrevette magát, akkor nagyon egyedül maradt az üres erszényével.
Ezért szól ma így Isten az Ő kérésében: „Add nekem a szívedet, fiam, és tartsd szemed előtt utaimat!" Szívemet égő áldozatul neked adom Uram!"  Kálvin János a 16. században elhitte és megértette Isten adott neki mindent. Ezért adta át az életét – teljesen Istennek. Elégett az Úr ügyében való szolgálatban: hitviták – írás – tanítás – egyházfegyelem….
Drága Testvérem! Mi a válaszod Istennek? Itt van szívem, neked adom, Uram  - lehet a mi helyes válaszunk arra, amit Isten adott nekünk. Ehhez azonban le kell hullani a hályognak a szemünkről. A bűn miatt nem látjuk helyesen, hogy Isten teremtő Úr, és azt sem, hogy szükségünk lenne a bűnbocsánatra és az örök életre. Ezért adja Isten ma az Igét – hogy világosságot gyújtson bennünk – csak az Ige világosságban tudjuk elmondani Kálvin János reformátorral együtt: „Szívemet égő áldozatul neked adom Uram!" 
Legyen valóság az ének üzenete az életünkben! 1., Neked, ki alkotád! "Rossz a világ, énnékem add, fiam!" Szád ily parancsot ád. Itt van szerelmem áldozatja, Hűségem hű kezedbe adja, Itt van szívem, itt van szívem! 2. Itt van szívem: fogadd kegyelmesen, Bár sok hibája van; :/: Amint vagyon, kezedbe úgy teszem, Ne vesd meg, jó Uram! Sok bűnös vággyal van betelve, Száz bűnnek nyomja régi terhe, Bűnös szívem, bűnös szívem. 3.  Itt van szívem! Üdve Krisztusban van, Keresztednél pihen, :/: S így szól: Uram, te vagy minden javam, Halálod életem! A Megváltó sebébe mélyed És ott lel vigaszt, békességet Hívő szívem, hívő szívem!  (Pótor László)

A nap gondolata:

Ha csak egy gyűszűnyi edényed van, és egy hatalmas óceán partján állsz, akkor sok vízhez van hozzáférésed, de nem fogsz sokat szerezni belőle, mert a befogadóképességed túl kicsi. Ha van egy vödröd, azzal már többet tudsz meríteni, mint a gyűszűvel, de ha a vödör megtelik, akkor hiába van ott az óceán, nem tudsz többé merni belőle. Ha van egy hordód, többet tudsz szerezni egy vödörnyi víznél, de ha a hordó is megtelik, te még mindig csak elenyésző részét szerezted meg az óceánnak. Az elgondolás lényege, hogy a lehető legnagyobb térfogatú edényt ajánljuk fel Istennek. Add oda neki teljes valódat, hogy véghezvihesse életedben akaratát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése