Keresés ebben a blogban

2017. október 22., vasárnap

2017-10-22

Isten képe

Aki képe a láthatatlan Istennek, minden teremtménynek előtte született. (Kol 1,15)
Isten képe bennünk. Akit szeretünk, annak a fényképét szívesen hordjuk magunknál. A szülők nagy szeretettel őrzik gyermekeik képét. De ha ezek a képek megsemmisülnének is, van értékesebb képünk azokról, akiket szeretünk: a szívünkben élő lelki kép.
Aki szereti Istent, az arra törekszik, hogy az Ő képét szívében hordozza. Ezt az istenképet nem veheti el tőlünk senki, nem rombolhatja le senki, mert ez benne él a lelkünkben.
Egy édesapának elveszett a gyermeke. Az arcán rémület tükröződött, miközben a fiát kereste. Később, amikor megtalálta a gyermeket, arcáról eltűnt a kétségbeesés, egészen megnyugodott, békesség tükröződött a szemében. Ez az aggódó apa a mi Atyánkra emlékeztet, akinek öröme és bánata, értünk érzett aggodalma Jézus arcán tükröződik. Mivel az arc a lélek tükre, Isten áldása, könyörülete és békessége Jézus arcán lett és lesz látható igazán. „Egy istenarc van eltemetve bennem", bennünk, a názáreti Jézust követve mi is istenarcú emberekké lehetünk.
Azért kell Jézus Krisztust befogadni hittel, hogy Krisztus arca bent éljen a szívünk mélyén.
Ha valaki most belenéz a szívedbe, meglátja, megismeri benne Jézus képét? (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Az igazi mennyországot, boldogságot Jézus hozta el számunkra. Egy olyan embertől, akinek szívében ott van ez a boldogság, semmit nem lehet elvenni. Az minden helyzetben boldog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése