Keresés ebben a blogban

2017. november 27., hétfő

2017-11-27

„Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban." (1Kor 15:58)
Az Úr Jézus rendíthetetlensége legyen a példa előttünk. Ő tudta, hogy miért jött e világra, hogy mi a küldetése. S ettől senki nem tudta őt eltéríteni. Sem a tanítványi meg nem értés, sem a sátáni kísértés. Emlékezzünk csak arra, hogy amikor először szólt a hamarosan bekövetkező szenvedéséről, haláláról, akkor Péter így szólt: Ez nem történhet meg veled. Jézus pedig tudta, hogy de megtörténhet, sőt meg is fog, mert ezért jött. A 40 napig böjtölő Jézust a Sátán el akarta téríteni vállalt küldetésétől. De nem tudta, mert szilárd volt hitében, az Atyára való tekintésében, rendíthetetlenül hitte és tudta, hogy a világ megváltása a feladata, és el is végezte. Noha még a keresztről is leszállhatott volna. Biztatták is rá, hogy mentse meg magát, de ő bennünket megmenteni jött. Ezért vállalta magára bűneink büntetését és a gyalázatos kereszthalált.
         Nézz Jézusra, a hit szerzőjére és fejedelmére!

A nap gondolata:

Még hívő körökben is élnek sokan, akik jobban bíznak a kézzelfogható és logikával jól leírható folyamatokban, mint a természet felett is uralkodó Jézusban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése