Keresés ebben a blogban

2018. január 26., péntek

2018-01-26

Hidak, melyeket Jézus épített – 3.

Történt, hogy amikor az egész nép megkeresztelkedése után Jézus is megkeresztelkedett és imádkozott, megnyílt az ég. (Lk 3,21)
Ti azért így imádkozzatok. (Mt 6,9)
Szüntelen imádkozzatok. (1Thessz 5,17)
Az ima hídja.  Egy édesanya írta az imával kapcsolatban. „Időnként eltűnődöm, van-e bármilyen hatásom gyermekeim életére. Különösen azért, mert egyedülálló anyaként két munkahelyen dolgozom, hogy kijöjjünk a keresetemből, és néha nagy felfordulásra érek haza, de soha nem adom fel a reményt. Gyermekeimmel egy konferencia televíziós közvetítését néztük, ahol az imáról beszéltek. A fiam ezt mondta: – Anya, te azt már megtanítottad nekünk. Azt feleltem: – Ezt hogy érted? Így válaszolt: – Hát, arra tanítottál minket, hogy imádkozzunk, és megmutattad, hogyan kell. Az egyik este, amikor valamit kérdezni akartam tőled, és bementem a szobádba, térden állva találtalak, mert Mennyei Atyánkhoz imádkoztál. Ha Ő fontos neked, nekem is az lesz! Azt hiszem, az ember soha nem tudja, milyen hatással is van, míg egy gyermek meg nem figyeli olyasvalami megtétele közben, amire megpróbálta megtanítani."
Az ima akkor válik igazán híddá, ha a Szentlélek hatja át, és élővé pedig akkor válik, ha benne hitünket foglaljuk szavakba. Lisieux-i Kis Teréz szerint: "Az imádság a szív ügye, lényege a szív fölemelése Istenhez, és ezzel az Istenben való hit kifejezése. Az ima számomra abban áll, hogy föllendül a szívem, egész egyszerűen az égre vetem tekintetemet, hálámat és szeretetemet kiáltom az Istennek, megpróbáltatásban és örömben egyaránt."
Ha tudsz szüntelen aggódni, akkor tudsz szüntelenül imádkozni is, csak át kell állítani a fókuszodat. Ahhoz, hogy Isten erejét tapasztalhasd életedben, szüntelenül imádkoznod kell, Szentlélek által kell imádkoznod, és hittel kell imádkoznod.
(Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Szüntelen imádkozni nem azt jelenti, hogy valaki szünet nélkül egy imaszöveget mond, hanem azt, hogy mindenkor Isten jelenlétében tudja magát. Szüntelenül figyel Istenre, állandóan kész arra, hogy hozzá igazítsa terveit, gondolatait, egész életét. Mert az imádság nemcsak lelki tevékenység, hanem lelki állapot is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése