Keresés ebben a blogban

2018. február 16., péntek

2018-02-16

Isten gondolatai nem a mi gondolataink

„Jákób végül eljutott apjához, Izsákhoz Mamréba, Kirjat-Arbába, azaz Hebrónba, ahol Ábrahám és Izsák jövevényként lakott. Izsák életkora száznyolcvan esztendő volt. Akkor elhunyt Izsák, meghalt öregen, betelve az élettel, és elődei mellé került. Fiai, Ézsau és Jákób temették el." (1Móz 35,27-29)
Amikor megérkezik Jákob Bételbe, oltárt épít, és azt kéri, hogy mindenki tisztítsa meg magát testileg és lelkileg. Az áldozati hely neve egyben Isten neve is. El-Bétel, vagyis Bétel Istené! Újra megáldja az Úr! Itt az áldás már az egész népnek adatik. Úgy tűnik, Jákób végre révbe ért! Lélekben igen!
De meghal Ráhel. Mennyire szerette ezt az asszonyt. Rengeteget szolgált érte, József a kettőjük gyermeke. Benjámin születése közben hal meg Ráhel, és eltemették a Betlehembe vezető úton. Azután eltemették Jákób apját, Izsákot is. Végig éli minden ember sorsát. Ézsau és Jákób együtt temetik el apjukat. Együtt, megbékélve, tisztességben. Nagy út van mögöttük, és mindvégig Isten hordozta őket. Rendeződik, kisimul, ami kusza volt valamikor a bűn miatt. Látszólag a fiúk, Ézsau és Jákób révbe értek, valójában Isten munkája ért céljához egy ember kalandos életében. Ezért sem ítélkezhetünk, mert Isten gondolatai nem a mi gondolataink. Engedjük, hogy az Ő tervei valósuljanak meg az életünkben. Ehhez kérjünk alázatos és engedelmes szívet. (Angyalosy Zsoltné)

A nap gondolata:

Isten azt szeretné, ha úgy látnánk a felé való engedelmességet, mint egy szeretetkapcsolatot. Ha bízol abban, amit Isten mond neked, és elhiszed, hogy szeret téged, akkor ez cselekvéshez fog vezetni. Mindháromnak meg kell lennie, mert a cselekvés szeretet nélkül csak gépies vallási gyakorlat. A szeretet cselekvés nélkül pedig pusztán üres beszéd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése