Keresés ebben a blogban

2018. március 14., szerda

2018-03-10

Kinek szolgálsz?

Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a Mammonnak. (Mt 6,24)
Valakinek mindig szolgálunk. A leghatalmasabb és leggazdagabb emberek is szolgálnak valakinek, vagy valaminek. Szolga minden ember, azért mert Isten az emberi természetet szolgaság alá vetette. Igénk azt mondja, hogy csak két úr van. A kérdés az, hogy mi kinek szolgálunk?
1. Kinek szolgálsz? A Sátánnak? Bizonyára megtapasztaltad már, hogy ennek a sötét hatalomnak milyen könnyen szolgálatába kerülhet az ember. Egyszer csak azon veszed észre magad, hogy ez a hatalom megfogott, megragadta a lelkedet és viszi magával gondolataidat, érzéseidet. Rettenetes szolgaság a Sátán szolgasága.
Azért rettenetes szolgaság, mert a Sátánban nincs semmi szeretet, és semmi könyörületesség. Aki egyszer a Sátán hatalmába jut, az megtapasztalja a Sátán lelketlen kegyetlenségét.
Néró római császár azért gyújtatta fel Rómát, hogy palotája erkélyéről gyönyörködjék a tűzben és élvezze a szerencsétlen emberek jajveszékelését. Ilyen a Sátáni lélek. Aki Őt szolgálja az örökre elvész. Ezért hát jól gondold meg, hogy kinek szolgálsz! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A sátán azt akarja, hogy helyet adj neki az életedben, és így egyre nagyobb területet foglalhasson el. Amikor elég mélyen előrehalad egy-egy bűn területén, akkor a helyet, ahova bejutott erődítménnyé alakítja, és ez megnehezíti, hogy visszavedd az uralmat az életed felett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése