Keresés ebben a blogban

2018. március 14., szerda

2018-03-11

Kinek szolgálsz?

Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a Mammonnak. (Mt 6,24)
2. Kinek szolgálsz? Jézus Krisztusnak? Egészen más a Jézus Krisztusnak való szolgálat. Ha valaki Krisztusnak szolgál, életet, örömöt és üdvösséget talál. Ha valaki Krisztusnak szolgál, értelmet nyer az élete. A krisztusi élet szabaddá tesz a világ szolgaságától. A krisztusi szolgálat lehetetlenné teszi a kétfelé sántikálást. Lehetetlen dolog két úrnak szolgálni. Megpróbálhatod ugyan, mint ahogy megpróbálják sokan, sőt az emberek meg is dicsérnek érte, hogy milyen ügyes ember vagy. De Istennek ez az élet nem kell.
Döntened és választanod kell a kettő között. Adja az Úr, hogy saját üdvösségedre tudj választani a két szolgálat közül! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Mi Krisztusban találjuk meg, benne fedezzük fel, hogy kik vagyunk, és miért élünk. Mielőtt még egyáltalán hallottunk volna Krisztusról, és reménykedtünk volna benne, ő már látott minket, és dicsőséges életet tervezett számunkra, mely része annak a hatalmas tervnek, melyben „egybefoglal mindeneket". Rendeltetésedet már meghatározta a világegyetem legbölcsebb elméje és legszeretetteljesebb szíve: Istené.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése