Keresés ebben a blogban

2018. április 21., szombat

2018-04-21

A kárhozat útja 2.

Ha valaki nem marad énbennem, kivettetik, mint a szőlővessző, és megszárad; és egybe gyűjtik ezeket és a tűzre vetik, és megégnek. (Jn 15,6)

Hogyan haladt tovább Júdás a kárhozat útján? Úgy, hogy lelkileg egyre jobban függetlenítette magát Jézustól. Igyekezett elszigetelni magát a Jézusból kiáradó erőktől. Így aztán egyre tovább és tovább jutott azon az úton, ami a kárhozatra vezet.
Milyen nagy szerepe van a villanyvezeték vezetésénél egy szigetelőanyagnak. A vezetékek közel vannak egymáshoz, erő feszül bennük, de még sincsenek kapcsolatban egymással, mert köztük van ez a szigetelő anyag.
Ha lelki életünket elszigeteljük Jézustól, ha megengedjük, hogy egy-egy bűn megszakítsa a Jézussal való lelki kapcsolatunkat, akkor haladunk előre a kárhozat útján.
Ha egy növény gyökerén féreg rágódik, akkor az hamarosan lankadni és fonnyadni kezd. Ha a férget idejében eltávolítjuk, akkor a növény megmenekülhet, de ha elkésünk a féregtelenítéssel, akkor már nem tudjuk megállítani a pusztulás útján a növényt.
Kezd el ma a „féregtelenítést"! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:


Ha biztos a kapcsolatod Jézussal, akkor olyan mértékben és olyan módon vagy képes a változásra, amely enélkül a kapcsolat nélkül lehetetlen lenne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése