Keresés ebben a blogban

2018. június 29., péntek

2018-06-29 

„…üldözés következtében szétszóródtak…" (ApCsel 11:19)
Ha belegondolunk az első keresztyének helyzetébe, életébe, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy Jeruzsálemet alaposan felforgatták a hitükkel. Ezek az emberek annyira odaszántan, hűségesen és engedelmesen szolgálták Jézust, úgy vállalták az Úrhoz való odatartozásukat, hogy felforgatták az egész várost. Jó értelemben véve. Megváltoztatták az egész várost.
Vajon hány város változott meg azért, mert ott keresztyének élnek? Mit jelent a keresztyének jelenléte egy-egy városban vagy faluban? De szűkítsük a kört: mit jelent a keresztyének jelenléte Nyíregyházán? S mit jelent azon belül, itt, a Kertvárosban? Jelent bármit? Kijózanító tény az, amit több embertől hallottam már, hogy azt sem tudták, hogy a Kertvárosban van református templom. De ha nem tudják sokan azt, hogy van református templom, annak az az oka, hogy nem tudnak arról, hogy itt van református gyülekezet. Az, hogy kissé eldugott helyen van a templom, csak egy dolog. Attól még lehetne tele, attól még járhatnának nagyon sokan bele. De ez rajtunk is múlik. Elmondjuk a szomszédainknak, hogy mi idejárunk? Elmondjuk, hogy nem azért jövünk, mert nyáron hűvös van, vagy mert a lelkész ilyen vagy olyan, hanem azért járunk, mert Krisztussal való közösségünket gyakoroljuk, őt dicsérjük, üzenetére hallgatunk? Hogy itt Urunk mellett vigaszt, bátorítást, útmutatást nyerünk? Megtesszük a magunkét vagy mindig valaki másra várunk és mutogatunk? Testvér! Nálatok hogy van ez? Ahol élsz, ott megváltozik bármi is a hited miatt? (Katona Béla)

A nap gondolata:

Üdvösségünk csakis az Úr ingyen kegyelméből van, ez ajándék, de az élő hit azonnal látható gyümölcsöt terem, és mint a gyümölcsfa, ott táplál, ahol áll. A termés gyakran lehet gyér, beteges, de az lehetetlen, hogy tápláló gyümölcs nélkül, csak sorvasztó árnyékot vessünk másokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése