Keresés ebben a blogban

2018. szeptember 8., szombat

2018-09-08

Isten fegyvere: a hit pajzsa 1.

Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok (Ef 6,16)
A pajzs a harcos védőfegyvere. Fából készítették, és bőrrel vonták be. Olykor rézből is verték. A harcos bal karjában tartotta, erős szíjjal kötve magához. Az egész embert, fejétől a lábáig fedezte. A nyilak lepattantak róla. Ez a hit képe.
Az Isten hatalmába vetett hit erős fegyver. A keresztyén ember Krisztusba vetett hitének védelmező ereje van. A 46. zsoltár 2. versében ezt olvassuk: „Isten a mi oltalmunk és erősségünk, igen bizonyos segítség a nyomorúságban." Hit nélkül nem tudunk a gonosznak ellenállni. Péter apostol arra int, hogy az ördögnek álljunk ellen, „erősek lévén a hitben". (1Pt 5,9) Voltak tüzes nyilak, amelyekkel meg akarták gyújtani a pajzsot. Ezekkel szemben a harcos védtelenné vált.
Ősi ellenségünk a hitet akarja elvenni, mert akkor nyert ügye van. Csak a hit őrizhet meg és tehet ellenállóvá a Sátán tüzes nyilaival szemben. A kétségek, sötét gondolatok, Isten elleni káromlások ezek, amelyeket nyílként dob a lélekbe. Különösen a nyomorúság és szenvedés idején támad ezzel: Hol van a te Istened? Mit segít rajtad az imádságod? Ha Isten igazságos és a szeretet Istene, hogyan győz mégis a mai világban az igazságtalanság? Hogyan lehetnek annyian az elhagyott, meggyilkolt gyermekek? A mi időnk sok alkalmat ad ilyen gondolatokra. S ezek elnyeléssel fenyegetik a hitet. Jézus megmondta, hogy az utolsó időkben súlyos próbák alá kerül hitünk. A Sátán követei sokakat elhitetnek, és sokan elbuknak. Ezért hát a hit pajzsát újra meg újra kell kérnünk. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Isten szeretné, hogy érezd jelenlétét, de inkább azzal foglalkozik, hogy bízzál benne, és nem csak azzal, hogy érezd őt. A hit az, ami valóban számít Istennek, nem az, amit érzünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése