Keresés ebben a blogban

2018. szeptember 9., vasárnap

2018-09-09

Isten fegyvere: a hit pajzsa 2.

Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok (Ef 6,16)
Csak az a hit áll meg, melyet Isten Lelke plántál belénk. Nem a könyvből tanult hit, hanem a szív élő hite vezet győzelemre. Maga Isten erősít meg. A kételkedésnek a hit ellen intézett támadását vissza kell vernünk a hit „mégis" szavával. És ha olyan idő következik be életünkben, amikor úgy tűnik, hogy minden ígéret semmivé válik, ragaszkodjunk erősen Hozzá és az Igéhez. Jób jó példa lehet számunkra. Megingott a hite, de nem szenvedett hajótörést. Kételkedett Isten szeretetében. Isten kegyetlen ellenségnek tűnt előtte, de mégsem engedte el Őt. Mindennek ellenére mindig Őbelé kapaszkodik: „Szemem könnyezik Isten felé... Az én tanúm az égben van... Tudom, hogy az én Megváltóm él." A hitnek ezen szavaival, amikor az ellenség a hitetlenség szakadékába szeretné taszítani őt.
A súlyos hitpróba idején mondja a zsoltáros: „Óh Isten, a te utad szentséges..." (Zsolt 77,9), de ő nem veszti el bizalmát. Nem érti Isten útjait, mégis szentnek látja azokat. Isten megtartja szavát. Isten hű marad! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Mindig túl korán van ahhoz, hogy feladjuk. Addig soha nem vagy vesztes, amíg nem adod fel, és mindig túl korán van, hogy kilépj. Isten a nehéz időkben teszi próbára az állhatatosságunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése