Keresés ebben a blogban

2019. január 30., szerda

2019-01-30

Istennél minden lehetséges 3.

Ők még jobban megrökönyödtek, és ezt kérdezgették egymás közt: „Akkor ki üdvözülhet?" Jézus rájuk tekintett, és ezt mondta: „Az embereknek lehetetlen, de az Istennek nem, mert az Istennek minden lehetséges." (Mk 10,26-27)
 Nézzünk hittel és bizalommal arra az Istenre, akinél minden lehetséges és lássuk meg ennek igazságait: 1. A teremtet világban. 2. Az ember életében. 3. Az üdvösségünk dolgában.
3.Üdvösségünk dolgában. A hívő ember nemcsak a testi életre gondol, hanem gondol mind a maga, mind pedig szeretteinek lelkére, békességére és üdvösségére.
Hány hívő szülő kérdezi: vajon megtér a gyermekem? Hány házastárs gondol arra, vajon az én társam kemény szíve odafordul-e valaha Istenhez? Hány imádkozó ember kérdezi, vajon régi imáimra végre kapok-e feleletet? Megteszi-e Isten, amit már olyan régen várok és kérek?
Hol van mindezekre felelet? A feleletet igénk adja meg: Istennél minden lehetséges.

Ő hallja lelked óhajtásit, Mit nem mernél megmondani,
Néki szíved titkos panaszit Éppen bízvást megvallani.
Nincs messze ő, sőt itt áll köztünk, Meghallja s adja, amit kérünk:
Légy csendes szívvel! (Ref. Énekeskönyv 270. dicséret 5. vers)
(Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Isten azt mondja, hogy az ő hatalmas ereje megvéd bennünket. Láttál már olyan házakat, amik előtt ilyen feliratozott tábla állt, hogy: Biztonsági rendszer által védett? Nekünk is ezt kellene tennünk: olyan kis jelzőtáblára van szükségünk, amin az áll, hogy Isten védelme alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése