Keresés ebben a blogban

2019. február 15., péntek

2019-02-15

Urunk ad erőt mások terheinek hordozásához…

Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét. Mert ha valaki azt gondolja, hogy ő valami, jóllehet semmi, megcsalja önmagát. Mindenki a saját tetteit vizsgálja meg, és akkor csakis a maga tetteivel dicsekedhet, és nem a máséval. Mert mindenki a maga terhét hordozza. (Galata 6:2-5)
Képzeljünk el valakit, aki egyedül cipel egy hosszú és nehéz fagerendát. Mit tehetünk? Magára hagyhatjuk, figyelmen kívül hagyhatjuk, legyinthetünk, hogy nem érdekel, de segíthetünk is. Hogyan? Úgy, hogy aláállunk a tehernek. Esetleg többen is. A fő teher így is azé, aki egy ideje már hordozza a terhet, de segíthetünk egymáson. Persze, ha rossz technikával dolgozunk, lebillenhet a gerenda és megüthet többeket, ezért fontos az óvatosság is. Ez olyan, mint amikor meglátogatunk egy beteg embert. Nem mindegy, hogy mit mondunk, hogy milyen lelkülettel, indulattal, szavakkal a szívünkben érkezünk meg. Olykor többet árthatunk, mint használunk az illetőnek.
Ha mi a magunk erejéből próbálunk meg segíteni, gyakran a jó szándékunk is kártékony lehet. Ezért kell imádságos szívvel élni és figyelni egymás életét. Imádságos szívvel beteget látogatni, a másik nyomorúságát meghallgatni…
Egymás életében Istennek tetsző módon jelen lenni idő- és energiaigényes dolog. De ez a feladatunk és felelősségünk. Az Úrtól kapjuk, miképpen az erőt is hozzá. Végezzük tehát szeretettel és odaszántan!  (Katona Béla)

A nap gondolata:

Mindig segíts építeni az emberek önértékelését… Nincs annál nagyobb dicséret, mint segíteni egy személynek, hogy hasznossá legyen, és elégedettséget találjon hasznossága tudatában." Hogyan teheted ezt meg? Ha tudtára adod, hogy értékeled erőfeszítéseit. Ha igyekszel őt megdicsérni a hozzá közel állók jelenlétében.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése