Keresés ebben a blogban

2019. október 15., kedd

2019-10-15

Csend legyen! - 4.

Csend legyen az én Uram, az Úr előtt! (Zof 1,7)
A háborgó tengeren Jézus parancsol a szeleknek és a hullámoknak, és nagy csend lett. Mert amíg nincs csend, addig csak a félelem fokozódik, amíg nincs csend, addig hiába az Isten megszólaló szava, amíg nincs csend, addig az emberi szív nem kész a meghallásra.
Csend legyen! Ez a parancs azt jelenti: Ember, ne mindig csak magadra figyelj! Ember, vedd már észre, hogy a gondolataid nem nyílnak meg az Isten felé, ha nem akarsz csendet teremteni. Ember vedd észre, hogy az Isten  szava elsiklik a fül, és a szív mellett, ha nincs végre csend. Az életeddel játszol! Egyre több baleset történik azáltal, hogy az ember  fülhallgatóval a fülében járkál, közlekedik, vagy a rádióját bömbölteti az autóban.
Csend legyen! - Isten azért parancsol, mert meg akarja értetni velünk magát. Meg akarja mutatni a jelenlétét: Itt van és szólni akar hozzánk!  Azért parancsol, mert a szívünkben annyi a háborgás, és a zakatolás, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk felfogni, hogy jelen van az életünkbe. Kapcsold ki a rádiót, és imádkozz! Egy este ne kapcsold be a TV- t és vedd kézbe a Bibliát. Egyszer, amikor találkozol valakivel, akkor ne te akarj neki mondani valamit, hanem hallgass. Amikor az egész család nyüzsög, akkor te ülj le, és kérd őket is arra, hogy csak egy kicsit legyenek csendben.
Kérd ma Istent, hogy a hangzavar és a halálos temetői csend helyett segítsen Hozzá fordulnod. Köszönd meg, hogy életed sok viharában ott volt az ő csendet és békét teremtő hatalmával. Szánd oda magad a hitvalló csendes életre, amelyik Jézushoz hasonlóan nem kiált, és nem lármáz, és nem hallatja szavát az utcán. (Ézs 42,2) És akkor másoknak is énekelhetjük: Csend van bennem és emlékezem. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Az imádság nem egy feladat, amit le kell tudni. Az imádság kiváltság, amit megtehetsz. Elkezdhetsz beszélgetni a világmindenség teremtőjével. Várja a beszélgetéseiteket, hogy aztán a kapcsolatotok mélyülhessen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése