Keresés ebben a blogban

2019. december 3., kedd

2019-12-01

Bűn

A mi atyáink Istene feltámasztotta Jézust, akit ti fára függesztve kivégeztetek. Isten őt, mint fejedelmet és szabadítót emelte a jobbjára, hogy megtérést és bűnbocsánatot adjon Izráelnek. (ApCsel 5:30-31)
Miért kellett Jézusnak keresztre feszíttetnie, megöletnie? Azért, mert van bűn. Kell a bűnbánat! Hogy lehessen bűnbocsánat, ébredés, új élet, üdvösség! Mi a bűn? Törvénytelenség! Isten valamelyik törvényének megszegése. Nem valami fogalom, hanem félelmes valóság. Ma különösen eláradt a bűn egyéni, családi, egyházi, nemzeti életünkben. Televízió, internet, újságok, mindenütt erőszakosság, bűn, és nem áll meg a házunk ajtaja előtt, bejön a családunkba. A gyerek nem tiszteli a szüleit, a házastársak egymást csalják. Sokan úgynevezett „nyitott házasságban" élnek. Mindenütt a bűn rettenetes pusztítását látjuk. Szükséges, hogy ne csak a mások, hanem a saját bűneimet is meglássam! Látom-e, felismerem-e? A Biblia megmutatja, csak merjek szembenézni saját magammal. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Megvallani Istennek a bűneidet egyszerűen azt jelenti, hogy őszinte vagy Istennel és ezt mondod neki: „Istenem, neked van igazad. Én tévedtem. Kérlek, bocsáss meg nekem."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése