Keresés ebben a blogban

2020. január 6., hétfő

2020-01-06

Saul pedig egyetértett István megölésével. Azon a napon nagy üldözés kezdődött a jeruzsálemi gyülekezet ellen, és az apostolok kivételével mind szétszóródtak Júdea és Samária területén. (ApCsel 8,1)
Az első időkben viszonylag hamar bekövetkezett a keresztyének üldözése. Hogy mi volt az oka? A másságuk, az értékrendbeli különbözőségük, a gyűlölet, melyet az előbbiek kiváltottak, hogy csak a legjellemzőbbeket említsem.
Ma is vannak keresztyénüldözések. Olvasunk, hallunk róla a hírekben. Szörnyülködünk egy sort és valahol lelkünk mélyén örömmel nyugtázzuk, hogy ez minket nem érint. Tőlünk távol eső országokban van ilyen, de nálunk nincs. Félreértés ne essék, nem kívánom, hogy legyen, csak azon gondolkodom, hogy vajon mi lenne a mi reakciónk, ha üldöztetésben lenne részünk? (Katona Béla)

A nap gondolata:

Isten dicsérete nem egy érzelmeket felfokozó eszköz, hanem a lelkileg felnőtt ember istentiszteletének szerves része. Az ilyen ember nemcsak akkor dicsőíti Istent, amikor minden jól megy az életében, hanem a borús napokban is Istenre néz fel, és mindenét alárendeli bizalommal neki, és „nevetve néz a holnap elé".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése