Keresés ebben a blogban

2020. február 14., péntek

2020-02-09

Ászá 3.

Ezt mondta a júdaiaknak: Építsük ki ezeket a városokat, vegyük őket körül fallal, lássuk el tornyokkal, kapukkal és zárakkal, amíg a mienk az ország, mert kerestük Istenünket, az URat, és ő nyugalmat adott nekünk mindenfelől. El is végezték sikeresen az építkezést. (2Krón 14,6)
Ászá nagyon sokat épített. Ötször is írja a Szentírás, hogy épített városokat, erődítményeket, tornyokat. És megerősítette a már meglevő építményeket. Hogyan volt ez lehetséges? Hát úgy, hogy béke és nyugalom volt az országban. Tíz éven át nem volt háború és ez abban az időben nagy dolog volt. Milyen hálásnak kell mi is legyünk, hogy már évtizedek óta nem volt háború ezen a vidéken, hogy békében és nyugalomban élhetünk. Az ilyen időt jó kihasználni a külső és belső építkezésre egyaránt. Mekkora áldás, hogy annyi templom és gyülekezeti ház épülhetett az utóbbi három évtized alatt, hogy annyi evangélizáció, táborozás lehetett, amelyek mind-mind a gyülekezet építését szolgálják. Imádkozzunk, hogy maradhasson meg a békesség és nyugalom, hogy még inkább épülhessünk és gyarapodhassunk.
 (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Bizonyosságunk és békességünk forrása az, hogy az események lényegét illetően végül is minden úgy alakul, ahogy az Úrnak tetszik. Ez az egyetlen esélyünk, ami ugyanis az Úrnak tetszik, az nekünk is maradandóan jó lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése