Keresés ebben a blogban

2020. február 14., péntek

2020-02-10

Ászá 4.

Kivonult ellenük az etióp Zerah egymilliós haderővel és háromszáz harci kocsival, és megérkezett Márésá alá. Ászá is kivonult ellene, és csatarendbe álltak a Cefatá-völgyben Márésánál. Akkor Ászá így kiáltott Istenéhez, az ÚRhoz: URam, neked nem nehéz megsegíteni az erőtlent a sokasággal szemben! Segíts meg bennünket, URunk, Istenünk, mert rád támaszkodunk, és a te nevedben vonultunk e tömeg ellen! URam, te vagy a mi Istenünk, mutasd meg, hogy ember nem tehet ellened semmit! És megverte az ÚR az etiópokat Ászá és Júda előtt. (2Krón 14,8-11)
Sajnos, hogy a békességnek hamar vége szakadt, mert az ellenség nem alszik. Egy bizonyos Zérah jön ellenük, nem tudjuk pontosan, hogy ki is lehetett ő, egyesek Etiópiára, mások Felső-Egyiptomra gondolnak. Az is lehet, hogy ő nomád, beduin törzsek vezére volt. Az összeütközés elkerülhetetlennek tűnik. Mit lehet tenni egy ilyen helyzetben? Emberileg kétségbe kellene esni, fel kellene adni a reményt, de mivel Ászá Isten gyermeke ő az imádság útját választja. Ő is, mint olyan sokan mások is elődei közül leborul Isten előtt és segítségért esedezik. Ő nem csak népének parancsolta, hogy az Urat keressék, hanem maga is ezt teszi. Ebben is szép példát ad nekünk.
Mert a hívő ember leghatalmasabb fegyvere ma is az imádság. Mi is mindig és minden helyzetben használhatjuk ezt az áldott eszközt. A lehetetlen és reménytelen helyzeteinket Isten elé vihetjük. Bízhatunk abban, hogy Ő tud segíteni. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Miről beszélj Istennek, ha ki szeretnéd mutatni a szereteted? Mindenről, amiről a legjobb barátodnak is: a reményeidről, a félelmeidről, az álmaidról, az aggodalmaidról, azokról a dolgokról, amikért hálás vagy, és azokról, amiket szégyellsz, a céljaidról, az ambícióidról, a fájdalmadról, a szükségeidről - életed minden részletéről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése