Keresés ebben a blogban

2020. február 14., péntek

2020-02-11

Ászá 5.

Ászá és hadinépe pedig egészen Gerárig üldözte őket. Elestek az etiópok, senki sem maradt életben közülük, mert összetörtek az ÚR és az ő serege előtt. A júdaiak igen sok zsákmányt ejtettek. Megvertek Gerár környékén minden várost, mert az ÚRtól való rettegés fogta el azokat. Kifosztottak minden várost, mert sok zsákmány volt bennük. (2Krón 14,12-13)
Ászá imádságát meghallgatja Isten. Az ég nem marad zárva. Azt olvassuk, hogy az ellenség menekülni kezd. Júda fiai üldözőbe veszik őket és megsemmisítő csapást mérnek rájuk. Az Úr nagy győzelmet ad népének és még zsákmányt is szereznek és úgy térnek vissza Jeruzsálembe.
Áldott legyen az Isten a mi meghallgatott imádságainkért is, amikor nehéz helyzetekben, próbákban kimenekedést adott. Lehetnek olyan imádságaink is, amikre Isten nem úgy válaszol, ahogy mi azt elképzeltük. Imádkozunk valaki gyógyulásáért és annak állapota egyre rosszabbra fordul, imádkozunk gyermekünk megtéréséért és ő még inkább halad előre a bűn útján. Mi hisszük, hogy Isten ilyenkor is meghallgatja imádságainkat, de másképpen végzett, mint ahogy mi azt elképzeltük. Ilyenkor az a győzelem, hogy ezt el tudjuk fogadni és tudunk, ha kell tovább is várni.
Azt azonban tudjuk, hogy Isten a legnagyobb és legfélelmetesebb ellenséget, a halált legyőzte, annak már nem lehet hatalma felettünk. A biológiai halálon át kell mennünk, de a lelki halálon már nem, attól megszabadított minket Jézus Krisztus. Nekünk Benne kell hinnünk, Vele és Általa mindenben diadalmaskodhatunk. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Nagy erő kell ahhoz, hogy az ember a küzdelemben megálljon, de még nagyobb, hogy a győzelem mámorában el ne essék. (Spurgeon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése