Keresés ebben a blogban

2020. március 29., vasárnap

2020-03-29

Bátran Istennel!

„De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!" (Ézsaiás 43,1)
Valamelyik este, amikor kapcsolgattam a tévét, egy természetfilmre esett a választásom. Először át akartam ezen a műsoron is kapcsolni, de közben megakadt a szemem egy fura kis jószágon, akiről a műsor szólt. Egy sünit mutattak be, akinek nem voltak tüskéi. Arról lemaradtam, hogy mi okból veszítette el őket, de azt már hallottam, hogy amikor rátaláltak, már sérült volt. Ezt követően azonnal állatmenhelyre vitték. Ott ellátták, nevet adtak neki, és olyan módon helyezték el, hogy biztonságban élhessen. A műsor azzal zárult, hogy a süni, élete végéig biztonságban élhet.
Ahogyan a műsorban szereplő süni élvezte a róla való teljes gondviselést, úgy az Isten részéről a Benne, és az Ő Egyszülött Fiában hívőknek, és a hitükben kitartóknak hasonló a jutalma.
Hiszen Isten az, Aki megtalált, és naponként megtalál bennünket, amikor Igéje, és Lelke által megszólít, és bevon a magával való közösségbe. Ellátja sérüléseinket, amikor biztosít afelől, hogy Krisztusban való hitünk által adja bűneink bocsánatát. Nevet nem ad nekünk, mint a műsorbeli süninek adtak, mert név szerint ismer bennünket, és életünk végéig oltalmaz. Sőt azon túl is, hiszen örök életünk van, az Ő országában.
Félnünk tehát semmiképpen nem szabad sem a riasztó hírektől, sem a világban lévő pusztulástól, sem semmi mástól, ami felénk árad, és félelmet kelt bennünk. Nekünk, keresztyéneknek nem a félelem a „dolgunk", hanem a hitünk megélése, és ápolása. Annak az Istennek való engedelmesség, Aki megváltott, nevünkön szólít, és oltalmaz.
Őrá figyelve, Benne bízva éljük a mindennapi életünket, hogy amikor átéljük, hogy hitünk által megtartatunk, áldássá legyünk azok számára, akik még félelmek között élnek. (Molnár Virág, Mezőkovácsháza)

A nap gondolata:

Ne félj a riasztó hírektől, vagy életkörülményektől! Isten ma is gondot visel rólad!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése