Keresés ebben a blogban

2011. május 16., hétfő

2011-05-16

De ha Annak a Lelke lakik bennetek, a ki feltámasztotta Jézust a halálból, ugyanaz, a ki feltámasztotta Krisztus Jézust a halálból, megeleveníti a ti halandó testeiteket is az ő ti bennetek lakozó Lelke által. (Róm 8:11)

Lakáskérdés

            Ha Isten Lelke otthon van nálad, akkor illatot árasztasz. Ilyen mobil-templom vonzáskörébe örömmel kerülnek kereső emberek. Hiszen a templom-emberek nem önmagukat adják bele kapcsolataikba, hanem Jézust. Igaz, ez presztízsvesztéssel jár, mert nem éretted vagy eddigi teljesítményeidért jönnek hozzád, hanem, mert Isten Lelke lakik benned.
Ha igazán fel akarsz emelni valakit, ha értéket akarsz adni életéhez, akkor ezt nem teheted anyagi eszközökkel. A benned lakó Lélek Jézusról szól neked és rajtad keresztül, a(z) (újjá)teremtő Szó pedig nem tér vissza Hozzá eredménytelenül.
            Néhány évvel ezelőtt egy doktori disszertációt olvastam „Profit for the Lord” vagyis Nyereség az Úrnak címmel. Azóta is sokszor eszembe jut a kérdés: „Uram, hogyan lehetnék nyereségesebb számodra?”
            A mai haszonelvű világ magának szeret gyűjteni. Gábor Zsazsa, a híres magyar származású amerikai színésznő mondta, aki egyébként kilencszer ment férjhez: „Jó vagyok a háztartásban. Ha elhagyok egy férfit, megtartom a házát.” 88 éves korában egyetlen lányát is beperelte.
„Sic transit gloria mundi.” Elmúlik a világ dicsősége - ezt kellett a csatából diadalmasan hazatérő császár fülébe folyamatosan súgnia a katonának, hogy nehogy elbízza magát. Kedves barátom, nyereségesnek ítéled-e életed az Ige fényében? A fentiek szellemében ez a kérdés nem tűr számokban kifejezhető választ.
           
(R. Szabó István)

A nap gondolata:
Aki elveszti a humorérzékét, az eleve vesztes. (Márai Sándor)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése