Keresés ebben a blogban

2011. május 23., hétfő

2011-05-23

Miután tehát behívták őket, megparancsolták, hogy egyáltalán ne beszéljenek és ne tanítsanak Jézus nevében. (ApCsel 4:19)
Az életben nem megy minden simán és gördülékenyen. Ennek oka, hogy számtalan akadállyal kell szembesülünk, míg e földi élet útját járjuk. Ilyen akadály, amikor közlekedünk, de feltartóztat bennünket egy útépítés. Itt legfeljebb várakozással kell tölteni az időt és hamarosan folyatathatjuk utunkat. Sokkal nehezebb viszont a helyzetünk, amikor eltervezünk valamit családi életünkben, munkánkkal kapcsolatosan és közben akadályokkal találkozunk. Ilyenkor bizony problémákat kell megoldanunk, s nekünk kell az akadályokat félre tenni az útból. Akadályoz bennünket, hogy gyermekeink nem úgy viselkednek, ahogy kell, a másik ember nem úgy akarja a dolgokat a munkahelyen, ahogy mi gondoljuk, és ahogy mi látnánk jónak. Komoly akadályozó tényező lehet a pénztelenség, az anyagiak hiánya, a munkanélküliség, mely újabb és újabb nehézségeket szül. Akadályozhat bennünket egy betegség. Megállít, megbénít a haladásban, nem tudunk dolgozni úgy, mint egészségesen. Ma ugyanakkor éppen az erőtlen, beteg, mozgáskorlátozott emberek számára divatos kifejezés az akadálymentesítés. Segítség, hogy elérjenek olyan helyeket, szolgáltatásokat, amik el vannak zárva előlük. S ugyanakkor míg ezekre testi értelemben oly' annyira törekszünk, addig lelki akadálymentesítéssel foglalkozunk-e eléggé?
(Berencsi Balázs)
A nap gondolata:
Akkor is legyünk óvatosak, ha mások életében látunk megrázkódtatásokat, mert lehetséges, hogy azt is Isten munkálja, éppen a javukra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése