Keresés ebben a blogban

2011. május 25., szerda

2011-05-25

Miután tehát behívták őket, megparancsolták, hogy egyáltalán ne beszéljenek és ne tanítsanak Jézus nevében. (ApCsel 4:19)
A mai Igében is akadályokról olvashattunk. Az apostolok igehirdetése előtt ott állt egy szörnyű akadály: mivel meggyógyítottak egy embert Jézus nevében, ezért bíróság elé állították őket. Az a jó ügy, hogy hirdessék minden népnek az evangéliumot, ami olyan szépnek indult, most azt hozta, hogy megtiltják nekik, hogy szóljanak Jézus nevében. Sőt, büntetést is kilátásba helyeztek. Ez komoly akadály. Döntéshelyzet. Láttuk saját életünk mindennapi akadályait és eszünkbe juthat, hogy bizony Isten dolgai útjában is sokféle akadályozó tényező lehet. Az ördög nem akarja, hogy Isten Igéje felnövekedjen ebben a világban, s ezért állandóan akadályokat gördít az evangéliumhirdetés útjába. Hallottam egyszer egy misszionárius nőről, aki nagyon sok helyen evangélizált, de szörnyű fejfájásai voltak állandóan. Elmondta később, hogy ez majdnem 10 évig tartott és ez alatt az idő alatt sokszor gondolta, hogy inkább pihennie, gyógyulnia kellene, mert néha nagyon komolyan akadályozta ez az igehirdetésben. Mások épültek az igehirdetéseiből, őt magát pedig állandóan kínozta nyomorúsága, akadályt gördítve elé, hogy szabadon szolgálhasson. Pál apostol is mondja, hogy tövis adatott testembe, a sátán angyala, hogy gyötörjön. S ez a nehézség életében sokszor az evangélium hirdetése útjában volt. Isten ügyének útjában is vannak tehát folyamatosan akadályok. Ilyen akadályok voltak most ezek a főemberek, az apostolok előtt. Komolyan kilátásba helyezték, mikor megfenyegették őket, hogy ha folytatják az igehirdetést, akkor nagy bajuk származhat ebből. Mit fognak tenni most? Mit kezdenek ezzel az akadállyal? Megfutamodnak? (Berencsi Balázs)
A nap gondolata:
Egyedülálló hangszer vagy Isten kezében. Engedd, hogy a lélek által megszólaljon benned az üzenet, amelyet rajtad keresztül szeretne közölni az Úr

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése