Keresés ebben a blogban

2011. június 26., vasárnap

2011-06-26

Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent. (Máté 5:8)
 Igénk az „egy-színűséget” tanítja. Mert ez engedi meg nekünk a legnagyobb jutalmat, amit ember megkaphat, hogy meglátjuk az Istent! Igen! Csak a tiszta szívűeknek adatik ez meg, látni Istent a hit szemével, látni Istent majd az eljövendő dicsőségben.
A templomba való belépés az Ószövetség tanítása szerint annyit jelent, mint „Istent látni”. Közösségben lenni Vele. Közös imádságban elcsendesedni Előtte. Közös énekszóban zengeni nagy nevét. Ez az egyház ereje! Nem azért, mert nincs más dolgunk, hanem azért, mert ez az első és legfontosabb küldetésünk. És mi van a gyógyulásokkal, a talpra állásokkal, mi van az újrakezdésekkel, mi van ezekkel az isteni tovább-okkal? Igen, Ő nemcsak látható, hanem érezhető, és éppen azoknak a legtisztábban, és legerősebben, akik Nála tisztítják meg szívüket.
Így kívánok tiszta szívet mindenkinek! És azt is, hogy el ne felejtsük napi karbantartásra átadni Jézus Krisztusnak!
Akik így tesznek, azok most még tükör által homályosan, de éppen eléggé, majd pedig színről-színre a mennyei Jeruzsálemben is „látni fogják arcát” annak, Aki van, Aki volt, és Aki eljövendő. (Lovász Krisztián)
A nap gondolata:
Ameddig örömödet találod ebben a könyvben (Biblia), addig Isten is örömét találja benned. (Sailer  püspök)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése