Keresés ebben a blogban

2011. július 16., szombat

2011-07-16

Boldog ember az, aki … az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal. (Zsolt 1,2)
Mindannyiunknak szoktak időnként megrögzött gondolatai lenni. Amik szinte befészkelik magukat az agyunkba, éjjel és a nappal csak ezzel tudunk foglalkozni, még éjszakáinkon is csak ezeken agyalva forgolódunk álmatlanul.
A zsoltáros azt mondja, Isten Igéjének is ilyen megrögzött gondolatként kellene jelen lennie az elménkben. Hogy soha egy pillanatra se veszítsük szem elől az ő akaratát, mielőtt szólnánk, mielőtt cselekednénk. Áldott életű az az ember, aki mindenben keresi, és mindenben meg is találja Isten jelenlétét! Aki a tavaszi rügyfakadásban ugyanúgy meglátja Isten kegyelmét, ahogyan a maga életének örömeiben és próbáiban egyaránt meg tud maradni a kiválasztottság hitében. Mert aki képes a természet, vagy akár a történelem menetében is meglátni az isteni rendet, az a maga életére tekintve is bizonyos: Teremtőm az én életemnek is szép rendet szánt!
Álmatlan éjszakáid vannak? Aggodalmak helyett elmélkedj te is az ő törvényéről, hogy vajon te miként tudnál még szebben belesimulni az ő akaratának rendjébe! (Gyallai Henrietta)
A nap gondolata:
A lélek számára felüdülés a természet szemlélése. (Cicero)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése