Keresés ebben a blogban

2016. április 13., szerda

2016-04-13

Az Úr angyala pedig így szólt Fülöphöz: „Kelj fel, és menj Dél felé a Jeruzsálemből Gázába vezető útra, amely néptelen." Ő felkelt, és elindult. És íme, egy etióp férfi, a kandakénak, az etiópok királynőjének udvari főembere, aki egész kincstára fölé volt rendelve, és Jeruzsálemben járt az Istent imádni, visszatérőben hintóján ülve olvasta Ézsaiás prófétát. (ApCsel 8, 26-28)
A legjobb, a legáldásosabb az, ha az ember azonnal igent tud mondani az Úr küldő szavára és el is indul. Fülöp így tett. Elindult a néptelen úton és bizonyos idő múlva – erről nem számol be Igénk – találkozik az etióp kincstárnokkal. Ma ezt úgy mondanánk, hogy a pénzügyminiszterrel. Ez a magas rangú tisztviselő pedig Isten Igéjét olvasta.
Vajon hány ország vezető embere veszi kezébe a Szentírást? Hány vezető tisztséget betöltő embernek fontos Isten szava, útmutatása? Imádkoznunk kell olyan vezetőkért, akik ismerik és megtartani igyekeznek a Biblia tanításait. Könyörögnünk kell olyan emberekért, akik merik képviselni az Urat egy ország előtt is. Fontos döntések kapcsán nem felejtik el az Urat megkérdezni az adott témában.   

A nap gondolata:

Ne bámulni és kritizálni menjünk a Biblia királyi palotájába, hanem menjünk, hogy megtaláljuk a Királyt, és nyerjünk kegyelmet tőle. (Ravasz László)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése