Keresés ebben a blogban

2017. augusztus 24., csütörtök

2017-08-24

Ki mennyire van Jézustól?

Amikor továbbhaladtak, betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Mártát pedig teljesen lefoglalta a sok munka. Ezért odajött, és így szólt: Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a munkában? Mondd hát neki, hogy segítsen! Az Úr azonban így felelt neki: Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle. (Lk 10,38-42)
Sokszor nem elég az, hogy Jézus ott van egy család életében, arra kell törekedni, hogy a család minden tagja Jézus közelében tudjon lenni. Mária közel volt Jézushoz. Márta a konyhában, Lázár talán nem is volt ez alkalommal otthon.
Családi áhítatoknál szoktam megfigyelni, hogy akadnak a családnak olyan tagjai, akik ilyenkor elmenekülnek otthonról, akik kimennek a kertbe, a garázsba vagy a szomszédba, csak ott ne legyenek, ahol az Ige hangzik. Hányszor megtörténik, hogy amíg az asszony imádkozik, a férj italozik valahol. Vagy amíg a szülők otthon énekelnek és Bibliát olvasnak, addig a gyerekek kint járnak a világ széles útján. A keresztyén családi életben arra kell törekednünk, hogy a család minden tagja közel jusson Jézus Krisztushoz. Bárcsak ez történne meg a te családi otthonodban is! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Nincs annyi ördög a pokolban, amennyi kicsavarhatná egy imádkozó édesanya kézéből a fiát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése